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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
13/05/2002 |
Data da última atualização: |
13/05/2002 |
Autoria: |
RODRIGUES, P. H. M.; ANDRADE, S. J. T. de; RUZANTE, J. M.; LIMA, F. R. de. |
Título: |
Valor nutritivo de silagens inoculadas com bacterias acido-laticas. 1. Inoculacao da silagem de milho. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 38., 2001, Piracicaba. Anais... Piracicaba: FEALQ, 2001. |
Páginas: |
p.920-921. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Foram objetivos do presente estudo, avaliar a influencia da inoculacao microbiana sobre a digestibilidade aparente in vivo e consumo voluntario da silagem da planta do milho, uma vez que os resultados alcancados com a inoculacao da silagem de alfafa. |
Palavras-Chave: |
Bacteria lactea; Ensiling. |
Thesagro: |
Digestão; Ensilagem; Ovino; Zea Mays. |
Thesaurus Nal: |
digestion; lactic acid bacteria; sheep. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
30/10/2017 |
Data da última atualização: |
29/12/2017 |
Autoria: |
SALVARANI, F. M.; OTAKA, D. Y.; OLIVEIRA, C. M. C.; REIS, A. S. B.; PERDIGÃO, H. H.; SOUZA, A. E. C.; BRITO, M. F.; BARBOSA, J. D. |
Afiliação: |
Felipe M. Salvarani, Instituto de Medicina Veterinária/Universidade Federal do Pará - UFPA; Denis Y. Otaka, Instituto de Medicina Veterinária/Universidade Federal do Pará - UFPA; Carlos M. C. Oliveira, Instituto de Medicina Veterinária/Universidade Federal do Pará - UFPA; Alessandra S. B. Reis, Instituto de Medicina Veterinária/Universidade Federal do Pará - UFPA; Hugo H. Perdigão, Instituto de Medicina Veterinária/Universidade Federal do Pará - UFPA; Antônio E. C. Souza, Instituto de Medicina Veterinária/Universidade Federal do Pará - UFPA; Marilene F. Brito, Departamento de Epidemiologia e Saúde Pública/Instituto de Veterinária - IV/ Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; José D. Barbosa, Instituto de Medicina Veterinária/Universidade Federal do Pará - UFPA. |
Título: |
Type C waterborne botulism outbreaks in buffaloes (Bubalus bubalis) in the Amazon region. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 7, p.697-700, julho 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Surtos de botulismo hídrico tipo C em búfalos (Bubalus bubalis) na região amazônica. |
Conteúdo: |
Botulism is a poisoning caused by botulinum neurotoxins (BoNTs). BoNTs serotypes C and D are involved in botulism outbreaks in cattle in several countries. Despite the high number of buffaloes worldwide, the real impact of botulism in buffaloes is not known, because it is not a notifiable disease in Brazil and only few studies have evaluated the occurrence of the disease in buffaloes. Those studies did not conduct diagnostic tests to confirm the presence of BoNTs. The objective of the present study was to describe three outbreaks of botulism in buffaloes in the Brazilian Amazon region considering epidemiological and clinical data as well as laboratory diagnosis to confirm the presence of BoNTs. The results of the bioassay were negative in the tissues and in feed samples, but positive for BoNT C in water samples. Confirmation of the occurrence of botulism in buffaloes allows the implementation of preventive strategies in susceptible herds. Waterborne botulism in buffaloes is prevented by ensuring the constant circulation of water collections and restricting the presence of dead animals and bones in order to prevent the accumulation of organic matter and the development of anaerobic conditions, which might favor the replication of Clostridium botulinum. Another measure that can be adopted is the shading of the pasture, in order to maintain the thermal comfort for the buffaloes and to avoid the excess of permanence of them in the water pools. |
Palavras-Chave: |
Amazonas; Bioensaio em camundongo; BoNT; Mice bioassay. |
Thesagro: |
Búfalo; Clostridium Botulinum. |
Thesaurus NAL: |
Botulism; Buffaloes. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165841/1/Type-C-waterborne-botulism.pdf
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Marc: |
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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